Account Executive Data/AI

Functie omschrijving Account Executive Data/AI

Namens onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Account Executive die gaat bijdragen aan de verdere groei. Door het actief en enthousiast toepassen van consultative selling bij bestaande en nieuwe relaties binnen het top 200 segment ben je in staat om creatieve verkoopprocessen op te starten en een ‘high end’ business propositie uit te dragen.
Het op natuurlijke en oprechte wijze binden van relaties en communiceren op verschillende niveaus. Voor directies (o.a. CIO, CDO, CMO) ben je een volwaardig aanspreekpunt en weet je complexe salescycli succesvol te managen.
Onze voorkeur uit naar een ervaren commerciele professional met een bewezen track record in het verkopen van IT projecten en met sterke affiniteit met Data en AI.

Functie eisen Account Executive Data/AI

Je hebt ervaring met sales bij nieuwe klanten en account management.
Slim, scherp, commercieel en een warm hart voor Data zijn begrippen die van toepassing zijn en waarin je je herkent.
Je hebt affiniteit met Data en AI en je omarmt open source technologie.
Je hebt ervaring met het verkopen van IT projecten aan top 200 enterprise organisaties.
Je hebt ervaring met multidiscipilnaire projecten, dwz projecten waarbij meerdere rollen betrokken zijn om een product of oplossing neer te zetten.
Je neemt klanten mee op hun reis naar een datagedreven organisatie.
Je hebt minimaal 5 jaren sales ervaring, beheerst consultative selling en het verkopen van "waarde" en hebt bewezen impact te kunnen maken.
Je bent stevig genoeg om gesprekken op C-level te voeren.
Je conceptuele vermogen en ‘can do’ mentaliteit wordt aangevuld met zelfreflectie, lerend vermogen en ambities die aansluiten bij de ambitie van onze client om autoriteit te blijven in deze uitdagende markt.
Als ondernemend ingesteld persoon beschik je over ‘smoel’ en ben je op charismatische wijze inspirerend voor je omgeving.

Bedrijfsprofiel

Onze klant is voorloper en autoriteit op het gebied van Data en AI. Zij past geavanceerde datatechnologie toe om organisaties tijdens hun data-driven journey te versnellen. Zij zijn dé dataspecialist met de meeste ervaring in machine learning, deep learning, big data, cloud en schaalbare architecturen.
In 2009 was onze klant de pionier in het implementeren van moderne dataplatforms zoals Hadoop. Sindsdien maken zij gebruik van de eindeloze mogelijkheden van open-sourceoplossingen om tientallen ondernemingen te helpen om data-driven te worden door Big Data-infrastructuren op te zetten, data beschikbaar te maken, predictive modellen te ontwikkelen en gaandeweg mensen op te leiden om AI-kundig te worden. Om de acceptatiegraad van AI use cases te vergroten en de bedrijfswaarde te vergroten wordt Business Consultancy ingezet. Of het nu gaat om search optimalisatie voor een e-retailer, predictive maintenance voor een OV-organisatie, fraude detectie voor een bank of supply chain management voor een productiebedrijf: Dataoplossingen van onze klant leveren bottom-line altijd aantoonbare resultaatverbeteringen op voor haar opdrachtgevers. Klanten zijn onder andere Heineken, Tele2, ING, NS, NUON, eBay, Rabobank, RTL, Booking.com, KLM, Mollie en Unilever.

InSearch

InSearch is het toonaangevende Executive Search bureau in de Benelux. Vanaf 1998 zijn wij actief binnen de technologie branche en vullen in opdracht van vooraanstaande organisaties posities in door middel van headhunting. Onze focus ligt op commerciële posities van midcareer tot en met senior management. InSearch staat voor een professionele werkwijze die tot het gewenste resultaat leidt. Onze focus, ervaring, passie en commitment maken ons uniek en toonaangevend als Executive Search bureau binnen de technologie branche.

Location

Nederland

Publication date

13-09-2021

Contact person

Sandy Nagelkerken