Commercieel Manager

Functie omschrijving Commercieel Manager

Je bent samen met een collega Commercieel Manager en BU Manager (met focus op Delivery & HR) in een niet hiërarchische verhouding P&L verantwoordelijk voor de BU DevOps.
Door het actief en enthousiast toepassen van consultative selling ben je in staat om creatieve verkoopprocessen op te starten en een ‘high end’ DevOps propositie uit te dragen en uit te bouwen.
Het op natuurlijke en oprechte wijze binden van relaties en communiceren op verschillende niveaus. Voor directies ben je een volwaardig en volwassen aanspreekpunt en weet je complexe salescycli succesvol te managen.
Onze voorkeur uit naar een commerciele professional die binnen een relevant domein over actieve netwerken beschikt en daarbij een duidelijk beeld heeft van de ontwikkelingen binnen DevOps.

Functie eisen Commercieel Manager

Je hebt affiniteit met DevOps en thema's die daar bij horen als Agile, Continuous Delivery, Container technologie, moderne software architecturen, etc.
Je bent een ervaren professional die de titel van Commercieel Manager meer dan waard is en aantoonbaar succesvol geweest in een vergelijkbare rol en omgeving.
Aantoonbare commerciële ervaring (5+ jaar) in consulting of service organisaties.
Min. 10 jaar ervaring in IT.
Doelgericht en hands-on op commercieel vlak: marketing initiatieven ontplooien, kwalificeren van opportunities, offertes schrijven, accountplannen maken, relaties bouwen, projecten definiëren, up/cross selling opportunities spotten, onderhandelen en closen van deals.
Netwerk in Top-250 organisaties NL op middlemanagent en liefst (deels) ook op CxO-level.
Verbindend en team player - kunnen omgaan met gepassioneerde mensen en hier een team van smeden. Senioriteit om rapport opbouwen met het team, en inhoudelijk voldoende overwicht.
Ondernemend: in staat nieuwe IT trends te vertalen naar klantproposities, of juist klantproblematiek te vormen tot proposities en diensten, in nauwe samenwerking met de inhoudelijk specialisten.
Je conceptuele vermogen en ‘can do’ mentaliteit wordt aangevuld met zelfreflectie, lerend vermogen en ambities die aansluiten bij de ambitie van onze client om autoriteit te zijn in deze uitdagende markt.
Je beschikt over ‘smoel’ en je bent op charismatische wijze inspirerend voor je omgeving en weet je de organisatie naar the next levels te brengen.

Bedrijfsprofiel

Onze client is een toonaangevende high-end IT organisatie van ruim 700 medewerkers met vestigingen in Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten en India. Vanuit verschillende bedrijven en BU's leveren zij diensten en productoplossingen aan de Top 250 in NL op het gebied van Digital Strategy; Agile transformations; DevOps and continuous delivery; Big data en data science; cloud infrastructures; Agile software development; Quality and test automation; en Agile software security.

InSearch

InSearch is het toonaangevende Executive Search bureau in de Benelux. Vanaf 1998 zijn wij actief binnen de technologie branche en vullen in opdracht van vooraanstaande organisaties posities in door middel van headhunting. Onze focus ligt op commerciële posities van midcareer tot en met senior management. Onze opdrachtgevers zijn IT organisaties én IT divisies van eindgebruikers.
InSearch staat voor een professionele werkwijze die tot het gewenste resultaat leidt. Onze focus, ervaring, passie en commitment maken ons uniek en toonaangevend als Executive Search bureau binnen de technologie branche.

Location

Nederland

Contact person

Sandy Nagelkerken